Přinášíme typy, jak vybudovat silné SEO základny

03/12/2014

Silné SEO základy

Google nástroje pro webmastery jsou pro search marketéry jedněmi z nejmocnějších. Zejména díky skutečnosti, že poskytují přímý vhled do obrazu toho, jak Google vidí vaše webové stránky. A co je na tom nejlepší, jsou k dispozici zcela zdarma.

Nicméně pokud nejste přívrženci každodenního sledování SEO nebo nejste zcela zběhlí v některých z pokročilejších taktik, Google nástroje pro webmastery mohou být zprvu sice ohromující ale zároveň i skličující ke zkoumání.

V tomto článku tak můžete prozkoumat dvě sady dat pro alespoň základní rychlá SEO vítězství, určená zejména pro menší a střední společnosti.

Chyby procházení

Zprávy ohledně chyb procházení poskytují vhled do prohledávání či indexace problému, na které Googlebot (pavouk společnosti Google)narazil při návštěvě vašeho webu. Zásadní je zajištění, aby měl Google přesný a čistý přístup ke všem validním stránkám webové prezentace. Na místo toho, aby ztrácel čas při pokusech o přístup k vašim neplatným stránkám. Bezproblémový přístup je důležitý k podání přesného obrazu o vašem webu jako celku.

Dotazy vyhledávání

Hlášení o vyhledávacích dotazech poskytne vhled do klíčových slov a informací úrovně URL ohledně počtu zobrazení, které byly obdrženy na základně organického vyhledávání. Stejně tak i jako míra prokliku (tedy CTR) a průměrné postavení, ve kterém se váš web zobrazuje.